1° Year EEH Teaching activity: Building a common "LEXICUM" (XXXVII cycle)				
Hours	Lectures	Teachers	SSD	Title/schedule
20h	Matlab	Andrea Carducci	GEO/10	Basic Statistics for data analysis 14 November – h. 13:00-16:00 18 November – h. 09:00-11:00 21 November – h. 13:00-16:00 25 November – h. 09:00-11:00 28 November – h. 13:00-16:00 2 December – h. 09:00-11:00 7 December – h. 13:00-15:00
10h	Basics of Geology and Seismology for Seismic Hazard Assessment	Simone Bello	GEO/03 GEO/10	Introduction to Seismotectonics: geological - seismological synergy 27 October – h. 15.00-16.00 31 October – h. 11.00-14.00
				Geological Earthquakes effects 03 November – h. 15.00-18.00
				Common lexicon in Earthquake Seismology 07 November – h. 11.00-14.00
10h	Interdisciplinary field trip	Simone Bello	GEO/03	Active faults natural laboratory 16 December
3h	Basics of Geoarchaeology and Archaeometry	Silvano Agostini	L-ANT/07	Case studies of paleoseismology and archeoseismology 8 November – h. 15.00-18.00
4h	The role of psychological variables in the definition and evaluation of risk	Michela Cortini	M-PSI/06	From qualitative to quantitative methods in psychology 30 November – h. 10.00-14.00
4h		Cristina Verrochio	M-PSI/08	Environmental hazards, physical and mental health 11 November h 10.00-14.00
4h		Beth Fairfield	M-PSI/01	Cognition-emotion interactions and risk perception 16 September 9-13
5h		Chiara Berti	M-PSI/05	Psychosocial processes in risk perception 13 October (10-13) 20 October (9-11)

Total amount: 60 hours

The lectures will be held:

- 1) in the room located on the last floor, along the last corridor (Building of Letters)
- 2) in the room "Fondo Librario" located on the first floor, along the second corridor (Building of Letters)
- 3) in the computerized room located on the second floor of Geology building.